x
K L E I V A
Awesome Image

KLEIVA B.V.

Al meer dan 25 jaar. Sinds de oprichting werken we aan daken die lang meegaan en het beste vertegenwoordigen qua duurzaamheid en techniek.

OVER KLEIVA

“We zagen dat dingen beter konden.” In 1998 kwamen René Kleinjan en John Vat tot de conclusie dat dakwerk beter kon. Op dat moment werkten ze voor een werkgever. Goede materialen, meegaan met techniek en innovatie en gewoon een goede prijs. Daarmee komt succes vanzelf, ook al kent de branche natuurlijk zijn hoogte- en dieptepunten.

“Eigenlijk zijn wij gestart uit onvrede” zegt Kleinjan. “Wij hadden samen altijd voor één werkgever gewerkt en wilden werkzaamheden op een betere manier en naar ons eigen inzicht uitvoeren. Wij waren ervan overtuigd dat het beter moest kunnen en hadden de ambitie dat te bewijzen. Ons uitgangspunt was dat er een markt was (en nog steeds is) voor een dakbedekkingsbedrijf met een goede prijs-kwaliteit verhouding en uitsluitend hoogwaardig materiaal. Na het maken van diverse businessplannen zijn we in april 1998 naar de Kamer van Koophandel gegaan om ons in te schrijven.”

Vat: “Die begintijd viel niet mee. We hadden samen afgesproken om echt vanuit niets te beginnen. Het was voor ons een erezaak om geen klanten van onze oude werkgever mee te nemen. Echt pionieren met een dakkapel of een aanbouw hier, een schuurtje daar – allemaal in de regio. Maar gelukkig, na verloop van tijd, merkten we dat we een goede naam aan het opbouwen waren en kregen we meer aanvragen dan dat we met z’n tweeën aankonden.”

René Kleinjan

John Vat

Jerry Borremans

De eerste mijlpaal werd bereikt in oktober 1999. De groei zat erin en maakte het nodig dat een eerste personeelslid in dienst werd genomen. KleiVa kreeg veel aanvragen en met twee man werd dat krap. Ook omdat de klanten, de panden en het werkgebied groter werden. Van de kleine objecten als een dakkapel en een schuurtje bedekt KleiVa nu objecten van enkele 100 tot 15.000 vierkante meter door heel Nederland. “En dat is nodig want we zijn nu gegroeid tot tientallen werknemers en die houden we natuurlijk allemaal graag aan het werk!” vervolgt Kleinjan.

Vat: “Als we terugkijken is het eigenlijk mooi om te zien dat de ontwikkeling van ons bedrijf gelijke tred houdt met de ontwikkeling in de branche. Er is in de afgelopen decennia zo ontzettend veel gewijzigd qua milieueisen, veiligheid, techniek, materialen en maatschappelijke ontwikkelingen. We hebben nu dakbedekkingsmateriaal dat lucht zuivert, de hele ontwikkeling op het gebied van groene daken, witte daken, de eisen aan kennis en kunde die het werken met nieuwe materialen en ontwikkelingen met zich meebrengt. Het is een uitdaging om dat bij te houden en voorop te blijven lopen.”

“Maar juist daarom zijn we in 1998 begonnen, om op onze manier een invulling aan ons vak te kunnen geven,” beaamt Kleinjan.

Sinds 1998 is er niet alleen vakinhoudelijk veel veranderd. Het bedrijf is gegroeid en ook de directie. Oprichters René Kleinjan en John Vat worden sinds 2023 in de directie bijgestaan door Jerry Borremans, die mede-eigenaar geworden is. Ruimte voor nieuwe ideeën en meegaan met de tijd is sinds de oprichting een belangrijk onderdeel van het succes van KleiVa.

Awesome Image

Meer weten?​

Wil je meer weten over ons? Neem dan contact met ons op. Wij komen er binnen twee tot drie werkdagen bij je op terug.