x
K L E I V A
Awesome Image
Groen dak realiseren? KleiVa realiseert en onderhoudt groene daken waarop sedum en ander groen groeit.

IKO® Grow

GROEN DAK

Groene daken zijn zeer duurzaam, hebben een hoge isolatiewaarde en gaan lang mee. Ook zijn ze perfect voor wateropslag. Deze daken nemen water op, waardoor je dak ook in droge periodes groen blijft. Je hebt er eigenlijk alleen maar profijt van. Bij KleiVa hebben we ruime ervaring met het aanleggen van groene daken zoals IKO® Grow. Hierop beiden we we tien jaar garantie. Kortom: Bespaar en verduurzaam met een groen dak en heb er jaren profijt van.

Isolerend groen dak

Qua isolatie komt bijna geen enkel alternatief in de buurt bij een groen dak. Op de warmste dagen komt de hitte minder snel binnen, terwijl het verwarmen op koude dagen veel minder energie kost. Zo is bekend dat een groen dak in de zomer tot wel drie graden Celsius scheelt in de binnentemperatuur. Ook als je gebruikmaakt van airconditioning scheelt dat weer energie. Een mooie eigenschap van groene daken is dat het goed is voor de omgeving. Vogels komen er graag en er is minder sprake van een hitte-eiland.

Voor groene daken – en andere duurzame daksystemen – is vaak subsidie beschikbaar. Bij KleiVa denken we hierover graag met je mee.

Soorten groene daken

Er bestaan grofweg twee verschillende soorten groene daken, die KleiVa beide realiseert. Hieronder lichten we beide groene daken kort toe.

Extensieve groene daken

De begroeiing bestaat uit mossen, vetplanten, grassen en kruiden (sedum). De begroeiing houdt zichzelf grotendeels in stand. Door het relatief lage gewicht is dit dak voor bijna elk gebouw geschikt. Deze bedekking wordt gelegd in combinatie met een isolatielaag en zijn niet bedoeld om op te lopen.

Intensieve groene daken

Een intensief groen dak is vergelijkbaar met een tuin en ideaal in combinatie met een dakterras. Dit is een echt leefdak. Hier staan grotere planten en gebruiken we een diepere grondlaag. Zelfs vijvers en bomen zijn mogelijk. Op dit groene dak kun je lopen en verblijven. Deze optie stelt specifieke eisen aan het draagvermogen van het dak. We kijken graag met je mee of jouw pand geschikt is voor een intensief groen dak.

Offerte aanvragen

Wil je een groen dak of meer weten over onze opties? Bij KleiVa staan we voor je klaar. Vraag hieronder een offerte aan en informeer naar de mogelijkheden.