x
K L E I V A
Awesome Image
Luchtzuiverend dak? Maak kennis met dit daksysteem dat de lucht actief zuivert.

IKO® Clean Air

LUCHTZUIVEREND DAK

De luchtzuiverende daken van KleiVa zijn duurzaam. Maar wat betekent dat precies? Dankzij speciale Air Care Technology zuivert het IKO® Clean Air daksysteem de buitenlucht en breekt het stikstof- en zwaveloxiden af. Daarnaast draagt dit daksysteem bij aan het voorkomen van hitte-eilanden en functioneren technische installaties op dit dak beter. Doordat het dak goed reageert op temperatuurschommelingen en minder krimpt en uitzet, is de levensduur extra lang.

Hoe werkt een luchtzuiverend dak?

Luchtzuiverend dakbedekkingsmateriaal heeft een speciale (titanium) coating. Door Uv-straling komt er energie vrij voor het afbreken van de schadelijke stoffen. De schadelijke stoffen worden omgezet in zouten. Deze natuurlijke stoffen worden meegevoerd met de wind of door regenwater van het dak gespoeld. De coating blijft de gehele levensduur van het dak onverminderd sterk. Onder andere Schiphol, de gemeente Rotterdam en de Jaarbeurs in Utrecht hebben gekozen voor deze soort dakbedekking.

Offerte aanvragen

Zoek je een duurzaam dak dat minder omgevingswarmte oplevert of is een hoger rendement van de technische installaties de eerste prioriteit? Vraag dan een offerte aan voor ons luchtzuiverend daksysteem.