Onze daksystemen

Een daksysteem is het geheel van het dak. Een goed resultaat krijgt u alleen als alle aspecten van het daksysteem (dus ondergrond en constructie, de onderlaag die de dampdruk verdeeld, de isolatielaag en de toplaag (de dakbedekking) perfect op elkaar afgestemd zijn.

Dakbedekking is grofweg in te delen in 2 soorten: Bitumen en Kunststof. Binnen die indeling zijn er weer verschillende soorten en producten met elk hun specifieke eigenschappen. Voortschrijdende techniek, milieuwetgeving, innovaties en gebruikerswensen zorgen ervoor dat er steeds meer mogelijk wordt. Dat maakt het steeds gecompliceerder te bepalen wat voor uw object en uw wensen, het beste materiaal is.

KleiVa bv en Kwaliteit

KleiVa bv staat voor kwaliteit. Wij leveren en werken uitsluitend met topproducten die hun kwaliteit bewezen hebben.

Alle door ons gebruikte materialen zijn door KOMO getest op hun kwaliteit en voorzien van een KOMO certificering.

Van alle door ons gebruikte materialen overleggen wij een verwachte levensduur rapport van BDA

Bitumineuze dakbedekking

Een product uit de aardolie industrie. Iedereen kent wel de donkere variant maar nu is bitumen ook leverbaar in een lichte tint. Het weerkaatst het zonlicht en zorgt voor een goed binnenklimaat. De luchtzuiverende variant "Noxite" maakt ons milieu schoon.

Kunststof dakbedekking

Een dakbedekkingsmateriaal van PVC met weekmakers. Daardoor soepel en goed verwerkbaar. Kunstof dakbedekking is leverbaar diverse kleuren (architectonisch interessant) die UV bestendig zijn. Door de verwerking met hete lucht is brandgevaar uitgesloten.

EPDM kunststof dakbedekking

Ook een kunststof dakbedekking maar een synthetisch rubber product. Voordeel is de blijvende elasticiteit en dat het vanuit de fabriek als één groot folie geleverd kan worden. Verwerking met lijm - kit of met hete lucht. Dat levert dus geen brandgevaar.

Wat is het beste?

De hierboven genoemde soorten dakbedekking kennen allemaal hun eigen specifieke produkten met hun eigen sterke punten. Zo is bitumineuze dakbedekking ook verkrijgbaar in een luchtzuiverende variant. EPDM is ook verkrijgbaar met een ingebouwde wapening van glasvlies. Kunststoffen kennen verschillende diktes. Het ene produkt is beter geschikt voor groene daken dan het andere.

Elke situatie, elk object en elke opdrachtgever stelt eigen eisen aan de soort dakbedekking. Daarmee is het duidelijk dat er nooit een standaarddak is maar dat elk dak maatwerk is.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de beste keuze voor een dak op úw pand? Neem dan contact met ons op.

Contact

KleiVa bv helpt

Wij bekijken dakbedekking van alle kanten. Wat zijn uw wensen, wat is het gebruiksdoel van het pand, hoe is de ligging van het pand en hoe is de dakconstructie? Mogelijk heeft u aanvullende wensen op milieugebied (luchtzuiverende dakbedekking of groene daken) of speciale eisen aan de fabricage van de dakbedekking. (recyclebaar of zoveel mogelijk klimaatneutraal gefabriceerd)

Dat zetten we af tegen de producten die op de markt zijn met elk hun eigen specifieke eigenschappen en sterke punten. Bij die afweging hanteren wij onze hoge kwaliteitseisen en onze jarenlange ervaring met de verschillende producten in de markt. Dat leidt tot een advies dat overeenkomt of zoveel mogelijk overeenkomt met uw wensen en uw situatie.

Die doortimmerde keuze voor een bepaald dakbedekkingsmateriaal en de deskundige verwerking door onze hoog gekwalificeerde medewerkers, geven u de zekerheid van een goed dak.

Daar zijn wij zo zeker van dat wij u 10 jaar garantie op het materiaal en de verwerking daarvan geven.