Luchtzuiverende daken:
Uw bijdrage aan een beter milieu!

Als maatschappelijk verantwoord ondernemer wilt u een bijdrage leveren aan een beter leefmilieu. Met een luchtzuiverende dakbedekking kan dat eenvoudig. De natuur doet het werk zonder dat het u tijd of moeite kost.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over luchtzuiverende daken, de levensduur en het onderhoud ervan.

Besparen

Een luchtzuivend dak heeft 2 grote voordelen. Door de reflecterende toplaag zal uw gebouw minder snel opwarmen. Dat levert besparing op energiekosten voor koeling. Door de reflectie neemt ook de gevoeligheid van het dak voor grote temperatuurschokken af. Metingen hebben aangetoond dat dit een gunstige invloed heeft op de levensduur van uw dak.

Duurzaamheid

Luchtverontreiniging door verbranding van fossiele brandstoffen (door o.a. verkeer, huishoudens en industrie) wordt omgezet in milieu-neutrale stoffen. Bovendien wordt dit materiaal geproduceerd uit gerecycled bitumen, wat een enorme besparing geeft op de CO2 uitstoot tijdens het produktieproces. Dubbel milieuvriendelijk dus.

Gegarandeerde kwaliteit.

Wij garanderen u een optimaal luchtzuiverend daksysteem. Door alleen gebuik te maken van de beste materialen en te werken met uiterst deskundige vakmensen durven wij u 10 jaar garantie te bieden.

Onze garantieregeling


Kies uw informatie:

Luchtzuiverende daken

Onderhoud luchtzuiverend dak

Daktechniek, materiaal en kwaliteit


Luchtzuiverende daken

Luchtzuiverende daken: Hoe werkt het?

De oorzaak van verzuring van ons milieu ligt in verbranding van fossiele brandstoffen door industrie, verkeer en huishoudens. Stikstofoxide (NOx) is schadelijk voor luchtwegen van mens en dier, plantengroei en het tast de ozonlaag aan.

Luchtzuiverend dakbedekkingsmateriaal heeft een speciale (titanium) coating. Door UV straling komt er energie vrij voor het afbreken van de schadelijke stoffen. De schadelijke stoffen worden omgezet in milieu-neutrale stoffen zoals water, koolstofdioxyde of zouten. Deze onschadelijke stoffen worden meegevoerd met de wind of door regenwater van het dak gespoeld. Het effect van de coating blijft de gehele levensduur van het dak onverminderd actief. Niet voor niets hebben Schiphol, de gemeente Rotterdam of de Jaarbeurs in Utrecht gekozen voor deze soort dakbedekking.

Extra voordeel!

Omdat u meewerkt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Nederland komt, onder voorwaarden, een luchtzuiverend dak in aanmerking voor 2 fiscale regelingen: De Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de regeling ‘willekeurige afschrijving van milieu-investeringen’ (Vamil).

Meer informatie?

Er valt nog veel meer te vertellen over luchtzuiverende daken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw pand, met uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op.

Contact


Zo goed werkt luchtzuiverende dakbedekking

Eén vierkante meter zuivert elk jaar omgerekend ruim 50.000 m3 vervuilde lucht volledig van stikstofoxide. Jaarlijks wordt er door 1 m2 luchtzuiverende dakbedekking voldoende vervuilde lucht gereinigd om 12 mensen schone zuurstof te geven.

Meer lezen over dit materiaal?

Kijkt u eens op de website van Icopal, de fabrikant van ons luchtzuiverend dakbedekkingmateriaal.U kunt ook de brochuren lezen of downloaden van Noxite, de luchtzuiverende dakbedekking van Icopal.

Onderhoud van uw luchtzuiverend dak.

Verzorging van uw luchtzuiverend dak

Om uw dak is een goede conditie te houden en optimaal te laten werken is jaarlijks onderhoud noodzakelijk. Dat onderhoud is het schoonmaken van het dak:

aangewaaid vuil en bladeren verwijderen
de afwatering vrij maken van vervuiling
optimale reflectiewaarde herstellen
kleine beschadigingen door vorst of andere invloeden direct repareren.

Zo verlengd u de levensduur van uw dak. U kunt hiervoor bij ons een onderhoudscontract afsluiten.

Meer over onderhoudscontracten
Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een luchtzuiverend dak op úw pand? Neem dan contact met ons op.

Contact

foto van een luchtzuiverend dak

Daktechniek, materiaal en kwaliteit van groene daken

De kwaliteit van onze daken!

De kwaliteit en de levensduur een dak is afhankelijk van een aantal factoren. Omdat een luchtzuiverend dak minder gevoelig is voor oppervlakte temperatuurschommelingen is de is de levensduur langer dan een gewoon bitumen dak. Daarnaast is de levensduur afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, het vakmanschap waarmee het materiaal verwerkt wordt en het onderhoud van het dak. Wij kiezen alleen voor het beste!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over úw dak op úw pand? Neem dan contact met ons op.

Dakmateriaal

Alleen het beste materiaal!

KOMO test dakmaterialen, onder anderen, op sterkte, bestendigheid tegen weersinvloeden, toepasbaarheid op verschillende ondergronden en op levensduur. Die testen worden, om de geldigheid van het KOMO keurmerk te behouden, periodiek herhaald. Zo weet u dat als wij uw dak bedekken u gegarandeerd bent van het beste materiaal.

Voor onze luchtzuiverende daken gebruiken wij over het algemeen "Noxite", een duurzaam gefabriceerd dakbedekkingsmateriaal met zeer goede eigenschappen. Nationaal en internationaal heeft dit produkt zijn kwaliteit bewezen.

Onze medewerkers

Vakkundig!

Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vak. Het zijn vakmensen met een oog voor detail en ze zijn, zonder uitzondering, VCA gecertificeerd.

Ze werken , uiteraard, volgens ARBO wetgeving en onze strenge veiligheidvoorschriften maar ook milieuvriendelijk en schoon.

Onderhoud

Van vitaal belang.

Om uw dak optimaal te laten presteren is een goed en planmatig onderhoud noodzakelijk.

U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dan kunt u ervan verzekerd zijn dat uw kostbare investering het beste onderhoud krijgt en dat u geen omkijken heeft naar de conditie van uw dak.

Meer over onderhoudscontracten